Kennisbank

Filter op type

OCR: Waarom een must have in jouw bouwsoftware?

OCR staat voor Optical Character Recognition of in het Nederlands voor optische tekenherkenning. Maar wat betekent dat nu juist? Optische tekenherkenning zorgt ervoor dat een tekst op PDF of ander formaat wordt omgezet in een digitale tekst. Innovatieve boekhouding was er al snel bij en introduceerde deze technologie voor digitale verwerking van aankoopfacturen.


Line Ververken

Reis gepland? Vertrek vol gemoedsrust dankzij deze 3 administratietools voor de bouw!

Genieten van een verdiende vakantie maar toch steeds met jouw gedachten bij de boekhouding? Genoeg! Dankzij deze tools kan je jouw focus houden waar het nodig is, namelijk zon, zee en strand.


Letitia Dewaele

5 tips om je administratie na het bouwverlof snel up-to-date te brengen.

Binnenkort mogen we allemaal terug in verlof, dat moment op het jaar waarop je alle remmen loslaat en je volop geniet. De eerste dag na het bouwverlof merk je al snel dat alles op je af komt gevuurd. Blijf kalm en pak die grote administratieve stapel op een goede manier aan.  Lees hier 5 tips!


Line ververken

Klant aan het woord! Maak kennis met Dieter Simoens van MonaVisa.

"Structuur. Daar begint alles mee", vertelt Dieter Simoens, zaakvoerder van MonaVisa. Een vlotte werking, duidelijk voor iedereen, met vaste procedures en een uitgewerkte flow voor elk project.


Letitia Dewaele

Samenwerken met werknemers van je onderaannemer? Opgepast!

Wanneer je als bouwbedrijf bepaalde werken op een werf moet uitvoeren, ben je soms genoodzaakt om beroep te doen op onderaannemers. Dit biedt vaak verschillende voordelen maar je dient natuurlijk wel bepaalde regels en procedures te volgen. In dit artikel focussen we op één onderdeeltje, dat regelmatig al eens problemen met zich meebrengt.


Letitia Dewaele

Start jouw projecten na bouwverlof 3x sneller op dankzij een gestructureerde planning

Net uit vakantie en helemaal klaar om er weer in te vliegen? Dit kan, én snel, dankzij een goed functionerende planningsmodule.


Letitia Dewaele

Wat is klantenbeheer? Ontdek hier de 5 voordelen van een CRM systeem.

Duurzame relaties opbouwen met (potentiële) klanten is heel belangrijk om zo jouw lijstje met trouwe klanten uit te breiden. Klantenbeheer is de ideale manier om jou daarbij te helpen! Lees hier wat het precies inhoud en de 5 voordelen voor jouw onderneming.


Marilyn Benoit

Hoe kan ik efficiënter omgaan met mijn papieren werkbonnen?

Laten we met de deur in huis vallen. Papieren werkbonnen zijn verleden tijd. Onprofessioneel, slordig, makkelijk te verliezen en tijdrovend. Hoe kan je deze papieren werkbonnen efficiënt vervangen? Lees hier verder.


Letitia Dewaele

6 tips om een CRM systeem succesvol te implementeren

Heb je het soms moeilijk met het vinden van informatie over bepaalde klanten omdat je alles handmatig bijhoudt? Dan wordt het misschien wel tijd om over te stappen naar een CRM systeem. Met deze 6 tips ben je helemaal voorbereid om de overstap te wagen.


Marilyn Benoit

Werknemers gemotiveerd houden in coronatijd

De eerste lockdown is al meer dan een jaar geleden maar het thuiswerken wordt nog steeds aanbevolen. Bij Robaws wordt er dus al meer dan een jaar van thuis uit gewerkt. Het is voor iedereen een moeilijke periode en niet zo simpel om positief en gemotiveerd te blijven. Daarom vroegen wij Line Ververken, HR manager bij Robaws, hoe zij alles ervaren heeft van zodra telewerk de nieuwe norm werd. Daarnaast vertelt Line ook hoe zij de werknemers motiveert en ondersteund zodat iedereen zich blijft inzetten om het beste van zichzelf te geven.


Marilyn Benoit

Onderteken jouw offertes vanaf nu online

Offerten e-mailen, afdrukken, ondertekenen, terug inscannen, terug e-mailen, digitaal registreren van de bevestiging,.. Een heel omslachtig proces om simpelweg een offerte goed te keuren. Ontdek een veel eenvoudigere manier door dit proces te digitaliseren en te automatiseren!


Line Ververken

Hoe plan ik het best mijn ploegen in? Ontdek de digitale werkbon Wappy

Stel je voor: het briefen van jouw collega's voor de werkdag start is niet meer nodig. Al de gewenste informatie en takenlijst wordt doorgestuurd via een app. Elke werknemer ontvangt zijn persoonlijke takenlijst voor alle geplande projecten.


Werken met een digitale en moderne facturatietool: welke tools zijn tegenwoordig belangrijk en waarom?

Sleur jij nog op het einde van het kwartaal met mappen vol met facturen naar de boekhouder? Dringend tijd om hier verandering in te brengen!


Line Ververken

5 innovatieve softwaretoepassingen voor de bouwsector.

Automatisatie door middel van de juiste software kan u - als bouwprofessional - een boost geven. In plaats van extra volk te zoeken om administratieve taken uit te voeren (werfverslagen schrijven, facturen inboeken, loonberekeningen, ...) zal het implementeren van de juiste tools een hefboom zetten op uw winstgevendheid. Zoals met elke investering vraagt ook de analyse en implementatie van een nieuwe software eerst wat tijd en energie, om dan vervolgens - week in week uit - de vruchten te kunnen plukken in de vorm van tijdswinst. In dit artikel lijsten we een aantal moderne softwares voor de bouw op.


Line Ververken

Ronde van Robaws

Ontdek tijdens de ronde van Robaws per provincie een nieuwe klant. Elk met zijn eigen verhaal en wat Robaws bouwadministratie voor hen zo uitzonderlijk maakt.


Koen Scheelen

Interessante software tools om thuiswerk tijdens Corona te vergemakkelijken

We zijn nu al een tijdje van thuis uit aan het werken om een snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. interessante tools vergemakkelijken dat thuiswerken, in dit artikel geven we graag een overzicht.


Line Ververken

De nieuwste updates voortaan zichtbaar op uw login scherm!

Op het login scherm van ROBAWS zal u voortaan op de hoogte gebracht worden van de nieuwste releases & updates!


Line Ververken op 21/09/2020

Maak vandaag nog meer winst dankzij de digitale werkbon

Het is niet altijd simpel om de gewerkte uren, materialen en eventuele notities bij te houden onderweg. Vaak worden zaken vergeten, verloren of gewoonweg fout genoteerd. Hierdoor loop je als werkgever enorm veel winst mis.


Letitia Dewaele

Vraag hier jouw demo aan

Heb je meer vragen voor ons? Wij komen graag langs voor een kennismaking en een demonstratie van Robaws. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×