4 redenen waarom je als ondernemer met een digitaal facturatieprogramma moet werken.

1. Bespaar geld met een digitaal facturatieprogramma

In het opmaken en verwerken van de facturen kan veel tijd zitten. Zo moet je rekening houden met het invullen van de persoonlijke gegevens van klanten, gegevens van jouw eigen onderneming én wil je er zeker van zijn dat de prijzen en data op de factuur kloppen. De dubbele controle van factuurgegevens kost veel tijd en energie. Kostbare tijd die je in je corebusiness had kunnen steken. Door te kiezen voor een digitaal facturatieprogramma bespaar je ontzettend veel tijd en dus ook geld. Daarbij verlaag je de kosten die je normaalgesproken aan de ouderwetse manier van factureren kwijt bent: kosten voor papier, printwerk, enveloppen of postzegels. Dat is allemaal verleden tijd wanneer je werkt met een digitaal facturatieprogramma.

2. Altijd overzicht en inzicht met een digitaal facturatieprogramma

De ouderwetse manier van factureren neemt vaak veel ruimte in beslag. Je moet namelijk alle geprinte documenten met klantgegevens en facturen voor een langere periode bewaren. Papierwerk dat veel fysieke ruimte inneemt op kantoor en goed geordend moet worden volgens een logisch systeem. Vaak in het laatste geval wil dat nog wel eens mis gaan. Mocht je een specifiek document nodig hebben kan het zo zijn dat je soms uren kwijt bent aan zoeken. Met een digitaal facturatieprogramma heb je hier geen last van. Sterker nog, al je belangrijke gegevens, documenten en facturen staan overzichtelijk opgeslagen op één plek. Een specifiek document nodig? Met een paar klikken op de knop heb je het document binnen no-time gevonden. Zo behoud je altijd overzicht én inzicht in belangrijke bedrijfszaken als ondernemer.

3. Digitaal factureren helpt je fouten te voorkomen

Het handmatig verwerken van facturen en overtypen van bedragen is een moeizaam proces. Dat komt omdat je goed moet opletten dat er geen fouten worden gemaakt en of alle gegevens correct worden ingevuld. Dankzij een digitaal facturatieprogramma voorkom je fouten die tijdens het handmatige proces gemaakt kunnen worden.

4. Werk milieuvriendelijk: kies voor een digitaal facturatieprogramma

Misschien een ongewoon argument om jou als ondernemer te overtuigen, maar wist je dat je door een digitaal facturatieprogramma te gebruiken je ook bijdraagt aan het milieu? Door gebruik te maken van een digitaal facturatieprogramma bespaar je namelijk tientallen – of misschien zelfs wel honderden – kilo’s papier per jaar. Zo werk je niet alleen sneller en efficiënter, je draagt ook nog eens je steentje bij aan het milieu als ondernemer.

 

Meer informatie over digitale facturatieprogramma’s?

Ben je benieuwd wat een digitaal facturatieprogramma zoals Robaws voor jou kan betekenen als ondernemer? Kijk dan verder op onze website of vraag een gratis demo aan. Onze experts helpen je graag op weg.


Vraag hier jouw gratis demo aan

Graag een kijkje nemen in de software? Contacteer hier een van onze experten en krijg meteen een beeld wat Robaws voor jou kan betekenen. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×